2001 – Region: Studie má navrhnout mediální pokrytí (TV Západ)

Přeshraniční projekt "Haló sousedé" o jehož realizaci se uvažuje již přibližně dva roky, začíná v poslední době dostávat konkrétnější podobu.

dezinfekce

Nanedávném jednání, kterého se zúčastnili představiteléKarlovarského kraje, příhraničních měst a okresů, německýchregionálních vlád a zástupci Evropské asociace novinářů, bylodohodnuto vypracování studie, jež by měla odpovědět na otázku,jakým způsobem zlepšit vzájemnou informovanost prostřednictvímsdělovacích prostředků, a to hlavně rádií a snad i televizí zobou stran hranice.

"To, aby na obou stranáchhranice, byly informace od nás pro ně a navzájem tomu dát nějakýcharakter," přiblížil starosta Chebu Václav Jakl.

Vypracování studie, která má říci, zdali je tentoprojekt v současné době vůbec uskutečnitelný a případně zajakých podmínek, má stát zhruba 80 tisíc korun. Tato částkabude pokryta z prostředků větších měst tohoto regionu.Kupříkladu Cheb již uvolnil 30 a Sokolov 20 tisíc korun.

"Tamje snaha dostat to pod nějaké komplexní řešení, aby to nebyloroztříštěné. Jestli potom vznikne nějaké rádio pro tentoregion nebo jak to dopadne, bude teprve výsledkem té studie,"dodal Jakl.

Studii, která má navrhnout také to, zjakých zdrojů by se vlastní projekt financoval, s největšípravděpodobností vypracuje plzeňská Západočeská univerzita.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy