2001 – Františkovy Lázně: Slávisté trénují na novou sezónu (TV Západ)

Od 19. června se ve Františkových Lázních připravovali na novou sezónu fotbalisté pražské Slávie. Úvod letní přípravy zde absolvoval 25členný kádr pod vedením nového trenéra Josefa Pešiceho.

dezinfekce

„Myslím si, že je to úplně jiné mužstvo, které se zde začíná tvořit a mělo by v příštích dvou letech možná navázat na tradice, které dokázalo mužstvo předtím,“ řekl Josef Pešice.

Do Františkových Lázní přijela Slávie již bez záložníka Ivo Ulicha, který přestoupil do bundesligového Mönchengladbachu. Z nových tváří se v kádru zatím objevil pouze Pavel Novotný, který ale ve Slávii před svým odchodem do konkurenční Sparty již řadu sezón působil. Vedení klubu počítá s tím, že do začátku sezony by měli sešívaný dres obléci ještě další dvě až tři posily.

„O jménech se nemluví. Ale řeknu to asi takto – naše největší slabina, bolest bude asi v záloze. Víme, že odešel nedávno Horváth, odešel Ulich – hráči, kteří tvořili hru. Tzn., že nějaké podobné typy hledáme a ti by do zálohy měli přijít,“ řekl dále Pešice. 

Po skončení pobytu ve Františkových Lázních se Slávisté přesunuli do svého areálu v Edenu a 9. července odjíždí na závěrečnou přípravu do rakouského Seefeldu, kde také sehrají tři přípravná utkání s atraktivními soupeři. Pouhý jeden den po návratu z Rakouska, tedy 20. července, již budou Slávisté s napětím sledovat losování třetího předkola Ligy mistrů, kde se dozví jméno svého soupeře o boj, o postup do této milionářské soutěže. 

„Speciální přání nemám, ale samozřejmě každé přání trenéra je dostat to nejslabší mužstvo. A nyní kalkulujete, které mužstvo by mohlo být nejslabší. A to je velice těžké odhadnout, protože si myslím, že mužstva, která tam jsou, jsou velice silná a najít to nejslabší nedokáži,“ dodal Pešice. 

Slávisté ale nezapomínají ani na domácí ligovou soutěž. Určitě se v nadcházející sezóně chtějí vyhnout krizi z loňského ročníku, kdy se v průběhu jarní části ocitli až na 9. místě tabulky. O vytouženou druhou příčku museli pak bojovat až do posledního kola.

„Myslím si, že druhá příčka je základním opěrným bodem pro klub jako je Slávie. Naše cíle budou směřovat samozřejmě tam i výš,“ zakončil trenér Slávie. 

Ligová soutěž letos začíná již poslední červencový víkend a Slávisté v prvním kole na Strahově přivítají Drnovice. 

Pak již ale svoji pozornost upřou k datu 7. či 8. srpna, kdy sehrají první zápas třetího předkola vytoužené Ligy mistrů, do níž se již na třetí pokus chtějí za každou cenu probít.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy