2001 – Cheb: Vystavené snímky mají pomoci misiím (TV Západ)

V pátek 2. března byla v chebské galerii G4 vernisáží zahájena výstava fotografů Aleny Dvořákové a Viktora Fischera nazvaná Misie. Série přibližně 80 vystavených snímků dokumentuje činnost českých katolických misií v různých koutech světa.

dezinfekce

Výstava je první částí dlouhodobého projektu, prostřednictvím kterého chtějí jeho autoři představit veřejnosti tuto ještě nepříliš známou práci církve. Završením celého projektu pak bude vydání publikace se snímky ze všech navštívených zemí. 

„Chtěli bychom projekt uzavřít s tím, že by během příštího roku měla vyjít kniha - symbolicky Asie, Amerika, Afrika, Evropa,“ prozradil fotograf Viktor Fischer.

Vystavené soubory fotografií se nezaměřují pouze na vlastní činnost misií. První část přibližuje všední život a životní podmínky místních obyvatel. Druhá pak představuje vlastní každodenní práci dnes již mezinárodních misií založených sestrami z Čech. 

„Snažili jsme se o to, abychom mohli mluvit k lidem, kteří mohou např. nějak finančně pomoci lidem v Kazachstánu či v Africe. Takže fotografie – jsme přesvědčeni, že pomohly,“ dodala Alena Dvořáková. 

Celý rozsáhlý projekt tedy nemá pouze informační a dokumentární charakter. Autorům se již také podařilo díky pracovní verzi připravované knihy fotografií získat od sponzorů finanční prostředky na činnost misií v Kazachstánu a v jižní Africe. 

Tuto zajímavou výstavu si můžete v galerii G4 prohlédnout až do konce března.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy