2001 – Cheb: Ve městě byl otevřen soutěžní okruh pro motokáry (TV Západ)

V sobotu 7. dubna byl slavnostně otevřen nově vybudovaný soutěžní okruh motokárového oddílu SK Top Kart Cheb, který se nachází v Dolních Dvorech za areálem společnosti Západní stavební. Soutěžní 370 metrů dlouhý okruh je vybaven oboustrannou ochrannou bariérou, elektronickou časomírou a světelnými startovacími a signálními semafory. Pro všechny milovníky rychlých kol je zde připraveno 15 motokár s motorem Honda GX200.

dezinfekce

„Pokud je mi známo, tak náš okruh je zcela ojedinělý v celé ČR. Existuje několik tratí, které nejsou vybaveny bariérou tak, jak máme my a nemají ani takový počet motokár. Dále nemají časomíru. Takže si troufám říci, že náš okruh, v tom jeho vybavení a velikostí je ojedinělý v celé republice,“ řekl za SK Top Kart Miloš Pokorný. 

Motokárový sport nebo-li karting je určen především pro mladé začínající jezdce, pro něž je jakýmsi odrazovým můstkem do další motoristické kariéry. Velkou výhodou je relativní finanční nenáročnost kartingu. Nejlevnější motokára se dá pořídit již zhruba v cenách od dvaceti tisíc korun. 

„Především mládež si právě zde může vyzkoušet své schopnosti a dovednosti a udělat ten první krok či nalezne zalíbení v motosportu a může pak odstartovat do další kariéry,“ dodal Pokorný. 

Nově vybudovaný okruh je také samozřejmě přístupný i pro veřejnost, a to v pátek v odpoledních hodinách a po oba víkendové dny. Příznivci motokárového sportu zde kromě samotného svezení mohou také absolvovat jezdeckou školu či si v uzavřeném kolektivu nechat zorganizovat klasické závody. Bližší informace o činnosti motokárového klubu SK Top Kart Cheb naleznete na uvedené internetové adrese. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy