2001 – Cheb: V galerii U Kamene vystavuje Jan Šafránek (TV Západ)

Právě v těchto dnech probíhá v chebské galerii U Kamene výstava malíře Jana Šafránka nazvaná Obrazy lidí. Jan Šafránek, známý světoběžník, procestoval mnoho zemí a z cest čerpá také inspiraci pro své obrazy. Na nich, jak již napovídá název výstavy, jsou zachyceni lidé v různých situacích.

dezinfekce

Podstatná část jeho děl ukazuje návštěvníky rozmanitých kaváren, barů a lokálů, což vychází z toho, že autor střídavě žije ve Vídni a Praze, tedy městech, která jsou kavárenskou a hospodskou kulturou vyhlášená. 

„Dělám si do skicářů kresby, atd. Potom si někdy dělám i záznamové fotografie. Není to fotografický realismus, ale studijní materiály. Někdy si z toho kreslím, předávám si to do skicářů a pak z toho dělám kompozice,“ popsal Jan Šafránek. 

Jan Šafránek počítá s tím, že se diváci budou při pohledu na jeho obrazy především bavit. Tomu odpovídá snad až určitá hyperrealističnost zachycených postav a celkový optimistický nádech obrazů. 

„Ta veselost možná připadá, myslím si, spíše tou barvou, protože v mých dílech hraje velkou roli barva. Taková ta jasná ostrá, kontrastní barva. Ta jasnost barvy možná dává, jestli se to tak dá říci, tu veselost,“ dodal Šafránek. 

Výstavu Jana Šafránka nazvanou Obrazy lidí si můžete v chebské galerii U Kamene prohlédnout až do 4. dubna tohoto roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy