2001 – Cheb: Union vyhrál nad Poběžovicemi 4:2 (TV Západ)

Ve čtvrtém kole oblastního přeboru hostili fotbalisté chebského Unionu tým Poběžovic. V minulém zápase nešťastně prohráli na hřišti dalšího z favoritů soutěže Senco Doubravka 2:0. Jestliže nechtěli ztratit kontakt s čelem tabulky, museli v duelu s Poběžovicemi zvítězit.

dezinfekce

Před početnou návštěvou zhruba 700 diváků vstoupili domácí hráči do utkání mohutným tlakem. Na první branku se ale čekalo až do 23. minuty, kdy skákavou střelou skóroval Chod. O čtvrt hodiny později se na šestnáctce uvolnil Kuna a tvrdou ranou pod břevno zvýšil na 2:0. Ve 40. minutě měli domácí po nešťastné ruce obránce hostí Kořínka možnost zahrávat pokutový kop. Ale Kunovu střelu doprostřed branky gólman Hutta s přehledem kryl. 

V posledních vteřinách prvního dějství uzavřel po trestném kopu Kuny přesnou hlavičkou poločasový účet na 3:0 Švehla. Ve druhé půli se hráči Poběžovic zlepšili a již ve 3. minutě po zaváhání domácí obrany snížil na 3:1 Růžek. Poté následovala řada neproměněných šancí Unionu. 

Střelecký zmar vyvrcholil v 78. minutě, kdy domácí kopali opět po ruce hostujícího obránce druhou penaltu. Exekutor Prokopec ale napodobil Kunu a také nedal. O chvíli později mohl zápas dostat dramatickou zápletku. Rozhodčí Kožár totiž po sporném faulu nařídil pokutový kop i na druhé straně. Hostující Slávik byl ale s domácími střelci solidární a skóre se tak opět neměnilo. 

Pět minut před koncem vypadl po lehkém centru jinak výborně chytajícímu Huttovi míč z náruče a domácí kapitán Švajner pohodlně zvýšil na 4:1. Zápasovou tečku udělala přesná střela hostujícího Kořínka po chytré přihrávce Rady, která upravila skóre pro hosty na přijatelných 4:2.

„Samozřejmě šlo nám o tři body, o vítězství. Viděli jste, byl to houževnatý soupeř, pral se o každý balon. Chodili jsme do „plných“ a udělali zbytečné chyby. Trošku to vázlo v rozehrávce. Dvě neproměněné penalty potom znamenaly drama v celém utkání,“ shrnul trenér Unionu Jiří Musil.

Díky tříbodovému zisku postoupil Union v tabulce oblastního přeboru na průběžné druhé místo. Domácímu publiku se chebští fotbalisté opět představí v neděli 16. září, kdy od 16:30 hodin hostí Béčko karlovarských Buldoků. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy