2001 – Cheb: Union porazil Staňkov 10:0 (TV Západ)

V desátém kole oblastního přeboru hostili chebští fotbalisté celek Staňkova. Po nešťastné prohře 1:2 v minulém zápase v Sušici potřebovali zvítězit, aby neklesli z průběžného druhého místa tabulky.

dezinfekce

Hráči Unionu si od úvodního hvizdu vytvořili obrovský tlak a na branku hostí se valil útok za útokem. Prvního gólu se diváci dočkali ve 12. minutě, kdy pohotovou střelou skóroval zcela volný Čížek. Již o dvě minuty později se v pokutovém území k míči dostal Prokopec a zvýšil na 2:0. V 21. minutě si našel centr Floruse Hynka, který technickou střelou překvapil brankáře hostí Vacíka. Zhruba o deset minut později tentýž hráč objevil další šanci a nechytatelnou střelou, která se od tyče odrazila do brány, zvýšil již na 4:0. 

Ve 39. minutě přišel nejhezčí okamžik tohoto zápasu. Po centru Bauera vystřihl v šestnáctce Florus ukázkové nůžky a bezmocný Vacík mohl pouze sledovat jak míč zapadá do jeho brány.

Také ve druhé půli Union pokračoval v téměř exhibičním výkonu. Hráči lehce kombinovali a obrana hostí byla v jednom ohni. Již po třech minutách vypíchl Dočekal soupeři míč a svůj únik s přehledem proměnil. Poté se 2x do listiny střelců zapsal domácí kapitán Švajner. V 50. minutě nejprve do sítě usměrnil Prokopcovu přihrávku a o pět minut později s přehledem proměnil penaltu nařízenou za sražení Prokopce. Čtvrt hodiny před koncem se po druhé v utkání prosadil také Čížek, k němuž se míč odrazil po samostatném nájezdu  Prokopce a trefit odkrytou bránu již nebyl žádný problém. Od tohoto momentu se zápas změnil v čekání na desátou trefu. Pětistovka nadmíru spokojených diváků se dočkala v 58. minutě, kdy se na šestnáctce uvolnil Prokopec a tvrdou střelou k tyči stanovil podobu konečného výsledku na rekordních 10:0.

V dalším kole zajíždějí fotbalisté Unionu do Toužimi a domácímu publiku se opět představí 28. října, kdy od 14:30 hostí celek Bolevce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy