2001 – Cheb: U nádraží začala výstavba kruhového objezdu (TV Západ)

Přestože teprve před několika dny bylo zahájeno budování kruhového objezdu na nepřehledné křižovatce před chebským nádražím, proběhla již první kontaktní schůzka, na níž se jednalo o možnosti výstavby další okružní křižovatky ve městě. Ta by se měla nacházet v oblasti křížení ulic Ašská, Pražská a Evropská.

dezinfekce

Hlavním investorem by měl být majitel nedaleké čerpací stanice. O výstavbě objezdu uvažoval již bývalý provozovatel této pumpy, ale ten posléze svoji síť čerpacích stanic prodal. Nový majitel ale v současnosti tento záměr oprášil a na chebské radnici proto již došlo k první kontaktní schůzce za účasti zástupců města, investora, Správy a údržby silnic a dopravního inspektorátu. 

„V zásadě bylo konstatováno, že stanoviska, která tyto orgány vydaly dříve, zůstávají v platnosti. To je velmi důležité z toho důvodu, že se nebude muset vyhledávat nějaké nové řešení, které by samozřejmě řešení problému znovu oddálilo,“ konstatoval místostarosta Pavel Vanoušek. 

Vybudování kruhového objezdu by kromě zjednodušení přístupnosti čerpací stanice znamenalo především podstatné zlepšení dopravní situace v této oblasti. Na první schůzce se prozatím hovořilo pouze o technických aspektech této stavby a finanční stránka proto zatím zůstává otevřená. Hlavním investorem výstavby objezdu by sice měl být provozovatel přilehlé čerpací stanice, ale vyloučit se zatím ani nedá finanční spoluúčast ze strany města. 

„Určitě tedy vyřešení dopravních problémů v této situaci je v zájmu města. My dnes nevíme, jak to řešení bude nákladné a kolik do toho je schopen a ochoten vložit investor,“ naznačil možnou finanční spoluúčast Pavel Vanoušek. 

Pokud se nevyskytnou žádné komplikace, měla by se výstavba objezdu začít realizovat v příštím roce. A to pravděpodobně po skončení hlavní turistické sezony, tedy někdy koncem měsíce srpna či v září.   


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy