2001 – Cheb: Turnaj o Štít města vyhrály Ukrajinky (TV Západ)

Zklamáním skončilo účinkování českého reprezentačního výběru házenkářek na 28. ročníku turnaje o Štít města Chebu. Reprezentantky získaly v pěti utkáních pouhé tři body a skončily předposlední před českým Béčkem.

dezinfekce

Reprezentačnímu Áčku poznamenanému neúčastí legionářek a řadou zdravotních problémů se podařilo zvítězit pouze v úvodním zápase s českou rezervou složenou z mladých ligových hráček. Ještě ve druhém zápase se Slovenskem vybojovaly reprezentantky bod za remízu 26:26, ale pak již následovala série tří porážek. S prohrou v zápase s favorizovanými Ukrajinkami se předem tak trochu počítalo, ale následné neúspěchy v duelech s Polskem a Švédskem byly pro diváky zklamáním.

„Tak samozřejmě prověrka měla dopadnout jinak. Předpokládali jsme, že budeme mít kompletní družstvo. Nakonec ze základní sestavy nehrála Krejčiříková, Válová, Čubová, Polozová. Takže jsme dost improvizovali. Já jsem ale spokojen, protože ostatní hráčky, které normálně zahřívají lavičku, dostávaly v průběhu turnaje příležitost, a to je velice cenné,“ sdělil reprezentační trenér Vojtěch Mareš. 

Vítězství v turnaji nakonec s přehledem vybojovaly vicemistryně Evropy z Ukrajiny, které neztratily ani bod, před družstvy Švédska a Polska, na čtvrtém místě skončily reprezentantky Slovenska a chvost konečné tabulky bohužel patřil oběma českým reprezentačním výběrům. Pro blížící se baráž s týmem z Dánska o postup na Mistrovství světa proto bude muset dojít k posílení reprezentace o házenkářky hrající v cizině. 

„Určitě, máme v zahraničí Polozovou, Majíčkovou, v rezervě máme ještě Lenku Černou, brankářku, která chytá ve Francii. Věřím, že složíme družstvo dostatečné silné,“ sdělil dále Mareš.

Dva zápasy s Dánskem, které rozhodnou o tom, kdo z obou týmů postoupí na Světový šampionát, sehrají české reprezentantky v průběhu května. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy