2001 – Cheb: Studenti v rámci spolupráce vypracují 4 projekty (TV Západ)

V průběhu letošního roku se v rámci vzájemné spolupráce mezi chebskou radnicí a ekonomickou fakultou Západočeské univerzity uskuteční několik společných výzkumných projektů. Studenti školy by je měli řešit ve speciálních seminářích zaměřených na problematiku regionálního rozvoje.

dezinfekce

„Studenti by se měli zapojit do řešení problémů města,“ sdělil Václav Jakl.  

Město Cheb ekonomickou fakultu po celou dobu její existence, tedy již více než 10 let, výrazně podporuje. Např. na rekonstrukci v loňském roce otevřené vysokoškolské koleje v Modrém věžáku finančně přispělo částkou 9 milionů korun. 

„Právě tato metoda spolupráce se studenty nám pomůže komunikovat s vysokou školou, zapojit studenty a současně jim dát příspěvek, řekl bych, ne úplně zadarmo tak, jak se to dělávalo, ale odvedou také nějakou práci. Současně pomohou některé otázky ve městě vyřešit,“ uvedl dále Jakl. 

V letošním roce by měli studenti ekonomické fakulty vypracovat 4 konkrétní projekty. První z nich by měl pomocí dotazníkového šetření zjistit, jak Chebané vnímají místní vietnamskou komunitu a také opačně – jaký mají Vietnamci pohled na ostatní obyvatelé Chebu. Další projekty se budou týkat např. toho, jaké možnosti má v Chebu středoškolská mládež při trávení volného času, problematiky optimalizace linek MHD či problémů malých a středních podnikatelů ve městě a jejich představ o podpoře podnikání ze strany radnice. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy