2001 – Cheb: Spor ohledně pronájmu Dragounu pokračuje (TV Západ)

Ani mimořádné zasedání městského Zastupitelstva nevyřešilo spor, který se kvůli pronájmu tržnice Dragoun rozhořel mezi radnicí a vietnamskou společností Lanzaro. Předmětem sporu je vlastnictví dřevěných stánků a dalších současných staveb.

dezinfekce

„Zastupitelstvo bylo svoláno, aby si zastupitelé ujasnili situaci, dozvěděli se postup a jaké jsou právní názory,“ sdělil starosta města Václav Jakl. 

Vietnamští trhovci sdružení ve společnosti Lanzaro, si na základě vítězství v loňském výběrovém řízení pronajali od počátku letošního roku Dragoun na pět let za 30 milionů korun ročně. Při přebírání tržnice pak podepsali výslovný souhlas s tím, že v pronajatém areálu se nacházejí dočasné stavby, které nejsou předmětem smlouvy. 

Na vlastnictví těchto stánků a restaurací si totiž činí nárok bývalý nájemce Dragounu – spol. Senzo, která je ochotna je Lanzaru odprodat za 75 milionů korun, příp. je pronajmout. Lanzaro proto nyní od města žádá finanční příspěvek na odkoupení stánků, příp. slevu na nájemném.

„Domnívám se, že nemáme důvod dávat sponzorské dary někomu. Podmínky byly jasně dány. Smlouva byla v souladu s výběrovým řízením a je naplňována,“ dodal starosta. 

Mezi zastupiteli tedy jednoznačně převládl názor, že město není v žádném případě ochotno Lanzaru na nákup stánků finančně přispět. Mimořádné zasedání tedy alespoň udělalo jasno v tom, co komu patří, a to i v otázce prodloužení platnosti povolení dočasných staveb, o něž může zažádat pouze jejich vlastník, tedy Senzo. 

Jediným výsledkem je tak usnesení Zastupitelstva, že bere na vědomí zprávy právních zástupců obou stran. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 15.05.2021 09:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy