2001 – Cheb: Schvalování dokumentace na Průmyslový park (TV Západ)

V nejbližší době by měla pražská delegatura Evropské komise schválit tendrovou dokumentaci na výstavbu chebského průmyslového parku a ihned poté následovat vypsání mezinárodního výběrového řízení na dodavatele stavebních prací. Město proto již začíná připravovat strategii, jak do průmyslové zóny přilákat zájemce o výstavbu podniků.

dezinfekce

Při získávání investorů chce radnice spolupracovat především se společností Czechinvest, kterou k tomuto účelu zřídila vláda, ale počítá rovněž s využitím komerčních firem tohoto zaměření a masivní prezentací průmyslového parku ve sdělovacích prostředcích včetně zahraničních. Přestože oslovování potencionálních investorů ještě oficiálně nezačalo, obdrželo již město tři konkrétní nabídky od zájemců o získání zasíťovaných pozemků v průmyslové zóně. 

"Jsou to firmy spíše z kategorie malých a středních. Počty zaměstnanců v desítkách," uvedl starosta Chebu Pavel Vanoušek. 

Radnice je ale na základě konzultací s vládní agenturou Czechinvest rozhodnuta preferovat především větší investory. Za výhodu přitom považuje skutečnost, že v samotném městě i v okolním regionu, je velký potenciál zaměstnanců strojních profesí, kteří dříve pracovali v zaniklých, či v současnosti značně zeštíhlených strojírenských podnicích. 

"Ti lidé tu existují, dnes dělají něco jiného, třeba pracují v oblasti služeb, ale v okamžiku, kdy dostanou kvalitní nabídku – je to všechno otázka toho, kolik kdo nabídne," komentoval situaci Vanoušek. 

 Chebský průmyslový park vyroste v těsné blízkosti obchvatu města na ploše zhruba 50 hektarů. Se zahájením výstavby inženýrských sítí a páteřních komunikací, která má stát asi 140 milionů korun a z padesáti procent na ní přispívá Evropská unie, se počítá začátkem příštího roku a první průmyslové podniky by se pak v zóně mohly objevit, pokud vše půjde podle předpokladů, snad již koncem roku 2023.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy