2001 – Cheb: Rekonstrukci divadla provázejí problémy (TV Západ)

Rekonstrukce střechy, fasády a oken chebského Západočeského divadla měla být podle původního plánu dokončena do konce měsíce srpna. Ale kvůli některým technickým problémům nebyl termín dodržen. Projektová dokumentace totiž předpokládala, že se lešení bude moci postavit na střechu budovy divadla.

dezinfekce

„Když se stavělo lešení na opravu té vrchní části – spodní část a na tom je nástavba, tak teprve pak se zjistilo, že střecha, která tam je, není nosná, proto se tam musela dělat speciální konstrukce,“ vysvětlil místostarosta Pavel Vanoušek. 

Kvůli nepřesně zpracované projektové dokumentaci došlo také k navýšení rozpočtu rekonstrukce, který měl podle uzavřené smlouvy dosáhnout výše 7,7 milionu korun, a to o dalších zhruba 650 tisíc. Opravu divadla ale provázejí rovněž další komplikace. V důsledku nekvalitního položení provizorní střešní krytiny, došlo k vytopení některých kanceláří a šaten. Radnice není spokojena ani s kvalitou některých provedených prací. 

„Samozřejmě využijeme všech možností, které nám dává smlouva, jak na kvalitu práce, tak i na to vyúčtování,“ dodal Vanoušek.

Radnice má výhrady především ke kvalitě nové fasády, jejíž barva není v některých částech budovy homogenní. Požadovat bude také odstranění veškerých škod vzniklých v důsledku zatečení vody do objektu. S podobnými komplikacemi se ale u složitých rekonstrukcí předem počítá. Proto město požaduje od dodavatelských firem složení finanční záruky. 

„Musí složit určitou částku, která garantuje jednak kvalitu provedení díla, a pak i záruku tak, že v nějaké době, pokud nejsou odstraněny nějaké závady, tady finanční částka leží,“ popsal postup města starosta Václav Jakl. 

I přes všechny zmíněné komplikace byla divadelní sezona zahájena podle plánu, tedy 1. září, a žádná představení nebyla zrušena. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy