2001 – Cheb: Radní rozhodovali o provozovateli bezcelní zóny (TV Západ)

Mimořádné zasedání chebské Rady města rozhodlo o tom, že provozovatelem bezcelní zóny v areálu Dragoun zůstane i na dalších 5 let společnost Senzo, která nabídla roční nájemné ve výši 1,5 milionu korun.

dezinfekce

Areál Dragoun i s bezcelní zónou spravovala do konce loňského roku společnost Euraba, která byla s vlastníkem licence na free zónu společností Senzo ve smluvním vztahu. Od nového roku převzala Dragoun vietnamská firma Lanzaro, ale již bez free zóny. Chebské zastupitelstvo již jednou rozhodlo o prodloužení pronájmu zóny firmě Euraba, ale na sklonku loňského roku své usnesení jako právně chybné revokovalo. 

„Již jsme o tom informovali, že rozhodnutí bylo poměrně rychlé a ukvapené. Když se pak prozkoumalo, tak se zjistilo, že by se prodlužovalo něco, co neexistuje, protože Euraba nemá a ani neměla nájem místa k tomuto areálu. Tudíž bylo toto usnesení revokováno zastupitelstvem,“ popsal důvod tajemník MÚ Cheb Vladimír Havlíček.  

Rada města následně vyhlásila záměr na pronájem této části Dragounu. Dne 28. prosince pak na svém mimořádném zasedání vybrala nového nájemce. V hlasování Radních zvítězil dosavadní provozovatel bezcelní zóny - spol. Senzo, a to přesto, že nabídla bezkonkurenčně nejnižší roční nájemné. 

„Radní upřednostnili okolnost, že tato společnost provozovala svobodné celní pásmo. To byl asi takový zásadní argument,“ uvedl starosta Václav Jakl. 

Další dva zájemci o pronájem předložili městu podstatně výhodnější finanční nabídky. Pražská spol. Smart, která zde rovněž chtěla provozovat bezcelní zónu, ale tuto činnost nemá zapsánu v obchodním rejstříku, nabídla roční nájemné ve výši 3,6 milionu. Firma Czech Property Investments, jejíž dceřiná společnost staví v centru města Megamarket Prima a proto zde chtěla zřídit sklady, pak dokonce 6 milionů korun. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy