2001 – Cheb: Privatizace bytů bude se zpožděním (TV Západ)

Nové výběrové řízení, jehož vítěz bude kompletně zajišťovat prodej více než dvou a půl tisíce obecních bytů, a to včetně stanovení odhadních cen, musí vypsat chebská radnice. Ani jedna z deseti přihlášených realitních kanceláří totiž nesplnila podmínky nedávné první veřejné soutěže. Šestice zájemců dokonce ani pro zjevné formální chyby ve své nabídce nepředstoupila před výběrovou komisi.

dezinfekce

„Poté se čtyři společnosti dostaly do dalšího výběru, kde se přezkoumávaly jejich konkrétní návrhy, tzn. mandátní smlouva s městem a smlouvy, které by byly používány při privatizaci. A zde právě došlo k tomu, že tam byly zjištěny chyby,“ sdělil Pavel Vanoušek.

Jednou z podmínek nového výběrového řízení bude také složení kauce ve výši 100 tisíc korun. Díky tomu by se měli přihlásit opravdu pouze kvalitní zájemci a fiasko z prvního kola by se tak nemělo opakovat. 

„Také jeden názor, že obsahově naplnili, že jsou schopni to dobře udělat, ale my jsme bazírovali na formě, že tam něco chybí. Tak jsem musel vysvětlovat, že pokud bychom na to kývli, tak by to samozřejmě někdo další napadl a byl by daleko větší problém. Zase někam podnět, odvolání a pozdržení celé akce,“ vyjmenoval Václav Jakl. 

První obecní byty měly být podle původního harmonogramu zprivatizovány v září tohoto roku. V důsledku odložení výběru realitní kanceláře, která bude prodeje zajišťovat, dojde k prvním převodům pravděpodobně s dvouměsíčním zpožděním.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy