2001 – Cheb: Příští rok bude dokončen Generel dopravy (TV Západ)

Ještě v průběhu letošního roku by měla vzniknout ucelená studie tzv. Generel dopravy v Chebu. Tento materiál bude vymezovat základní komunikační propojení v samotném městě i jeho napojení na vnější silniční síť. Bude také určovat vhodné plochy pro vybudování parkovacích míst.

dezinfekce

V první fázi bude vypracován ucelený generel dopravy ve městě a na něj pak budou navazovat dílčí studie dopravní obslužnosti pro jednotlivé městské části. 

„Rozhodli jsme se, že v první etapě by měly být zjištěny, tomu bude muset předcházet průzkum – při průzkumu se bude sledovat vytíženost jednotlivých komunikací. Na základě rozboru bude navrženo, které komunikace by měly sloužit jako páteřní dopravní komunikace a kde by se mělo řešit parkování. Ale detailní řešení jednotlivých částí by potom na to teprve navazovalo,“ popsal postup místostarosta Pavel Vanoušek.

Jako první bude na řadě centrum města, jehož dopravní dostupnost je zdaleka nejproblematičtější. Nalezení optimálního systému by mělo vyřešit dlouhodobě špatné napojení centra na ostatní části města. A rovněž zlepšit situaci týkající se zásobování a parkování v historickém jádru. 

„Myslím si, že víceméně budou mít dopravní odborníci volnou ruku, protože podle toho, co vyplývá z průzkumu veřejného mínění, který jsme si dělali v rámci programu, tak zhruba 50 % lidí si myslí, že by se do centra mělo jezdit více a 50 % si myslí, že by se mělo jezdit méně,“ doplnil místostarosta.

Časový harmonogram projektu počítá s tím, že dopravní průzkum, který zjistí zatíženost jednotlivých komunikací ve městě, bude hotový v září letošního roku. Samotný generel dopravy měl být dokončen v březnu roku příštího. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy