2001 – Cheb: O vítězi turnaje Chebská kopačka rozhodovaly penalty (TV Západ)

Sedmého prosince se v hale Lokomotivy uskutečnil již třetí ročník turnaje žáků základních škol v sálové kopané nazvaný Chebská kopačka, jehož organizátorem bylo místní občanské sdružení Prev - Centrum.

dezinfekce

Turnaj si postupně získává značnou popularitu, o čemž nejlépe svědčí neustále narůstající počet zúčastněných týmů. Na letošním ročníku se kromě reprezentantů všech šesti chebských základních škol, objevila také družstva místního gymnázia a Svobodné školy. 

"Tady ten turnaj děláme ve spolupráci v Městským úřadem, TJ Lokomotivou Cheb už potřetí v krátkodobé historii. Děláme to v rámci volnočasových aktivit v rámci dlouhodobější prevence i v rámci Prev – Centra. Já si myslím, že úroveň turnaje byla docela dobrá, vzhledem k tomu, že se zúčastnili kluci, který závodně jinak fotbal nehrají," popsal Lukáš Krema z Prev – Centra. 

Třetí místo si v zápase poražených semifinalistů nakonec vybojoval tým chebské "pětky", který díky gólu vstřelenému chvíli před koncem utkání porazil nejtěsnějším rozdílem 1:0 reprezentanty 6. základní školy. 

Sportovním vrcholem celého turnaje byl finálový duel do té doby neporažených celků 1. a 4. základní školy. Hráči ze Skalky v tomto utkání, hraném na dvakrát 10 minut, sice poměrně rychle získali dvoubrankové vedení, ale pak převzali iniciativu fotbalisté z chebské čtyřky. Těm se už do poločasu podařilo snížit a ve druhé půli se jejich tlak ještě stupňoval. Vyrovnání na sebe logicky nenechalo dlouho čekat a když chvíli před koncem přidali i třetí gól, zdálo se být rozhodnuto. V posledních vteřinách utkání ale získali hráči z jedničky výhodu přímého kopu a bylo vyrovnáno. V tříminutovém prodloužení gól nepadl a tak o vítězi turnaje musela rozhodnout střelba pokutových kopů. V dramatickém penaltovém rozstřelu měli nakonec pevnější nervy fotbalisté ze Skalky, kteří si tak odnesli celkové vítězství, zatímco druhá příčka zbyla na tým chebské čtvrté základní školy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy