2001 – Cheb: Na podporu sportu šly tři miliony korun (TV Západ)

Chebská Rada města na svém posledním zasedání schválila na návrh Sportovní komise rozdělení téměř tří milionů korun z rozpočtu města na podporu sportu a tělovýchovy. Finanční prostředky jsou určeny především na zajištění celoroční činnosti sportovních klubů a tělovýchovných jednot.

dezinfekce

S nemalou částkou se počítá rovněž na dovybavení otevřených sportovišť, na opravy školních hřišť či na zajištění placeného dozoru na sportovištích. Model financování, kdy je v rozpočtu vyčleněna určitá pevná částka, jejíž přesné rozdělení pak podléhá schválení Rady, byl letos použit naposledy. Od příštího roku se totiž počítá se zavedením nového systému. 

„Já jsem pověřen, abych do konce srpna připravil materiál – jakým způsobem se budou v příštím roce prostředky rozdělovat. Mělo by se to dostat v září na Radu města,“ řekl místostarosta Petr Jakš. 

Městská Rada zároveň zhodnotila využití peněz určených na podporu sportu v loňském roce. Z přiložené zprávy vyplývá, že v roce 2000 se finanční podpory dostalo 47 chebským klubům a tělovýchovným jednotám a řadě dalších sportovních aktivit. 

„Je zde číslo, možná je to zajímavé, že tímto bylo podporováno 5.865 registrovaných občanů. Z toho téměř polovina mládeže a dětí,“ doplnil starosta Václav Jakl.  

Mimo zmíněné téměř tři miliony Rada dále rozdělila 700 tisíc korun na pořádání prioritních sportovních akcí ve městě - 500 tisíci byl podpořen tradiční házenkářský turnaj O štít města Chebu a zbylých 200 tisíc je pak určeno pro mezinárodní armádní a policejní střelecké závody Free Contest a Zlatý Lev. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 13.07.2021 12:00
Video




0 +
 

Hlavní zprávy