2001 – Cheb: Na náměstí se objevil německý policejní kamion (TV Západ)

Na úterý 10. července připravila Preventivně-informační skupina chebského Okresního ředitelství policie ve spolupráci se svými německými kolegy ojedinělou akci. Na chebském náměstí Krále Jiřího z Poděbrad se totiž objevil policejní kamion, který funguje jako pojízdná poradensko-preventivní místnost.

dezinfekce

„Tuto poradenskou místnost na kolečkách nám zapůjčili naši kolegové z Polizei Sachsen, konkrétně preventisté z města Plauen,“ sdělila tisková mluvčí chebské policie nstržm. Dlhopolčeková. 

Uvnitř kamionu si mohli všichni zájemci prohlédnout různé druhy bezpečnostních zámků, dveří a systémů, tedy pomůcek, které zabraňují pachatelům vniknout do rekreačních objektů, bytů či domů. Pozornost byla věnována také ochraně motorových vozidel před krádežemi a vloupáním. V rámci této akce byli návštěvníci rovněž informováni o aktuálním vývoji situace na poli majetkové trestné činnosti v okrese Cheb, o počtech vloupání do nejrůznějších objektů a automobilů a o výši způsobených škod. 

„Majetková trestná činnost, zejména krádeže vloupáním do objektu jsou i na Chebsku velkým problémem. Za loňský rok za období od ledna do května máme zaznamenáno 240 případů krádeží vloupáním. Za letošní rok do období května máme zaznamenáno 152 případů krádeží vloupáním,“ doplnila nstržm. Dlhopolčeková. 

Právě moderní bezpečnostní systémy mohou pachatele vloupání odradit od jejich původního úmyslu. Při krádežích totiž hraje klíčovou roli rychlost a proto zloději raději pro svoji akci volí nedostatečně zabezpečené objekty či vozidla. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy