2001 – Cheb: Město dalo na provoz bazénu 2,3 milionu korun (TV Západ)

Chebská Rada města se na svém posledním zasedání seznámila s materiálem, který hodnotí provoz krytého plaveckého bazénu v loňském roce. Bazén v současnosti spravuje spol. CHETES, jenž je ve 100% vlastnictví města. Celkové náklady na provoz bazénu dosáhly v roce 2000 výše přibližně čtyř milionů korun.

dezinfekce

„Z rozpočtu města jsou hrazeny jen energie. Takto to bylo řečeno. Tzn. elektrická energie, voda, topení a zbytek je z prostředků, které se vyberou na vstupném,“ vyjmenoval starosta města Václav Jakl.  

Město tedy v loňském roce přispělo ze svého rozpočtu na fungování bazénu částkou 2,3 milionu korun. Zpráva dále konstatuje, že vytíženost bazénu je v současnosti téměř na hranici únosnosti. Týdenní provozní doba dosáhla v loňském roce průměrně 87 hodin, což je téměř 13 hodin denně. Z čehož byla pro veřejnost vyhrazena přibližně jedna třetina. Vytíženosti bazénu také odpovídá jeho návštěvnost, která v roce 2000 přesáhla 300 lidí denně. 

„To zde v celkovém počtu znamená 91.849 osob, že se vystřídalo v roce 2000,“ upřesnil starosta. 

Město ale také čekají rozsáhlé investice do zařízení bazénu. V co možná nejkratší době by se měla dočkat výměny, či alespoň sanace, vana bazénu, která je již na hranici životnosti. Dále bude také zapotřebí vyřešit dlouhodobý problém pronikání vlhkosti z bazénu do ostatních částí budovy, který se nepodařilo vyřešit ani nedávnou instalací nové vzduchotechniky. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy