2001 – Cheb: Memoriál Josefa Kähse v halovém fotbale (TV Západ)

V hale chebské Lokomotivy před nedávnem proběhl již 5. ročník Memoriálu Josefa Kähse v halové kopané, který je vzpomínkou na výborného sportovního novináře. V turnaji bojovalo o prvenství celkem 12 družstev rozdělených do dvou skupin. Jednalo se především o týmy ze zdejšího regionu. Pozvání ale přijal např. i divizní Tachov.

dezinfekce

Oživením letošího ročníku byla určitě také účast celku složeného z výborně technicky vybavených místních Vietnamců. Ve dvou šestičlenných skupinách se hrálo systémem každý z každým. 

Ve skupině A se nejvíce dařilo áčku chebského SK, které čtyřikrát vyhrálo a jediný bod ztratilo za remízu s Jiskrou Aš. Nadvládu pořádajícího oddílu potvrdilo družstvo SK Cheb B, které bez ztráty bodu a s jediným inkasovaným gólem, vyhrálo skupinu B. Druhé místo pak vybojoval celek FC Františkovy Lázně. Tým složený z asijských fotbalistů nazvaný Vietnam Cheb nakonec na své soupeře nestačil a bez bodu skončil na posledním místě. 

V nadstavbové části se jednotlivé týmy utkaly podle pořadí ve skupinách o konečné umístění. V utkání o třetí místo zvítězily Františkovy Lázně nad Jiskrou Aš 3 : 2 poté, co se jim v závěrečných minutách podařil dokonalý obrat ve vývoji v zápasu. Ještě 2 minuty před koncem totiž ašský celek vedl 2 : 0, ale ztráta koncentrace se mu nakonec zle vymstila. 

Zklamáním turnaje se stal divizní Tachov, který po vítězství nad chebskými dorostenci 4 : 1 obsadil až konečné 7. místo. Finálový zápas mezi chebským áčkem a béčkem SK se stal opravdovým vyvrcholením celého turnaje. Dlouhou dobu vývoj zápasu vypadal na jasnou výhru áčka, které si postupně vybudovalo vedení 3 : 0 a otěže zápasu drželo pevně v rukách. Dvě minuty před koncem ale snížil Jiří Vondrášek na 3 : 1 a poté vrhlo béčko všechny síly do útoku. 

Risk se jim nakonec vyplatil a díky dvěma gólům hrdiny zápasu Davida Kuny se jim podařilo srovnat na konečných 3 : 3. O vítězi memoriálu tak musela rozhodnout střelba pokutových kopů. V té byl nakonec úspěšnější SK Cheb B, který proměnil všech pět penalt a odnesl si tak pohár za vítězství v pátém ročníku Memoriálu Josefa Kähse. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy