2001 – Cheb: Hráčky Casina vítězství proti Ostravě doslova utrpěly (TV Západ)

V závěrečném 18. kole základní části extraligy hostily házenkářky Casina Estor Cheb tým HC Ostrava. Severomoravanky s pouhými dvěma body na svém kontě suverénně okupují poslední příčku extraligové tabulky. Takže výhra potřebná k udržení konečného pátého místa neměla být pro domácí hráčky větším problémem.

dezinfekce

Navíc Ostrava přijela do Chebu pouze s torzem obvyklé sestavy, takže v kádru se objevilo šest rychle povolaných dorostenek. Začátek zápasu také jednoznačně patřil domácímu týmu, v němž chyběla pouze nemocná Nožičková. 

Hráčky Casina si brzy vytvořily dostatečné vedení. Poločas vyhrály jasně 13 : 6. Ve druhé půli ale hra upadla do podprůměru a hráčky obou týmů předvedly neuvěřitelné množství technických chyb. Domácí, a to především díky výbornému výkonu obou brankářek a střelecky disponované Martině Špiříkové, autorce devíti branek, přesto zápas dovedli k vítěznému konci 24 : 15. Předvedenému výkonu, hlavně ve druhé půli, ale jednoznačně odpovídá rčení, že proti Ostravě hráčky Casina vítězství doslova utrpěly. 

„My jsme se bohužel přizpůsobili soupeři a nadělali jsme obrovské množství chyb. To je tak na čtyři zápasy, co jsme dnes předvedli. Neumíme proti soupeři – jako Ostrava dnes - podat takový výkon jako proti Slávii. Bohužel podle toho soupeře se přizpůsobíme,“ uvedl trenér Casina Estor Cheb Vratislav Nitka. 

Díky povinnému vítězství nad Ostravou domácí udrželi konečné páté místo po základní části extraligy, které zhruba odpovídá současným možnostem týmu. 

„Myslím si, že bychom určitě ve středu tabulky měli figurovat. Budeme se snažit na tom pátém místě skončit i po skončení této soutěže,“ 

Nyní bude extraliga pokračovat nadstavbovou částí, v ní se týmy z prvních osmi míst tabulky utkají 2krát každý s každým, a to jednou na domácí palubovce a jednou na hřišti soupeřek. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy