2001 – Cheb: Házenkářky porazily Slavii VŠ Plzeň 27:21 (TV Západ)

Ve druhém kole házenkářské extraligy hostily hráčky Casina Estor Cheb družstvo Slavie VŠ Plzeň. Po překvapivé remíze 17:17 na hřišti Novesty Zlín, která je považována za největšího favorita letošní sezony, nastupovaly do západočeského derby v roli jasných favoritek.

dezinfekce

Tým Casina sice do zápasu nastoupil bez zraněné Kláry Nožičkové, ale úvod mu přesto vyšel nad očekávání. V desáté minutě byl na světelné tabuli stav 7:1 a o dalším vývoji utkání se zdálo být rozhodnuto. Hráčky ale podvědomě trochu zvolnily, zbrkle ztratily několik míčů a soupeř začal náskok postupně stahovat. Tři minuty před koncem poločasu se mu dokonce podařilo snížit na minimální rozdíl 12:11.

V poslední minutě první půle ale domácí hráčky předvedly zřejmě nejhezčí akci celého utkání a do kabin tak odcházely s dvoubrankovým vedením 13:11. 

Začátek druhé půle byl kopií dějství prvního. Hráčky Casina snadno překonávaly obranu hostujícího celku a již v 6. minutě vedly šestibrankovým rozdílem 18:12. Domácí tým pak již pouze kontroloval dostatečný náskok a zápas bez problémů dovedl do vítězného konce 27:21. 

Nejlepšími střelkyněmi v dresu Casina byly Romana Kovačíková, která se po návratu z německého angažmá chebskému publiku představila kvalitním výkonem s devíti a Gabriela Bartusková s osmi brankami.

V dalším kole hraje chebský tým na palubovce nováčka soutěže z Brna Bohunic a domácímu publiku se opět představí 29. září, kdy od 17:00 hodin hostí v hale Lokomotivy družstvo Veselí na Moravě. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy