2001 – Cheb: Házenkářky hostily Kunovice a poté Slávii (TV Západ)

V dohrávce 3. kola finálové části házenkářské extraligy hostily hráčky Casina Estor Cheb soupeřky z Kunovic. V případě vítězství mohly upevnit své postavení na solidní páté příčce extraligové tabulky.

dezinfekce

Domácí házenkářky se v tomto zápase musely obejít bez zraněné brankářky Lucie Krejčové a v poli navíc chyběla Klára Nožičková. Absence dvou klíčových hráček se však v první půli na hře nějak neprojevila. Po vyrovnané úvodní pětiminutovce se hráčky Casina nevídaně rozstřílely a v 19 minutě vedly výrazným desetibrankovým rozdílem. V těchto chvílích je několika výbornými zákroky také podržela brankářka Petra Prošková. 

V závěru první půle ale domácí udělali několik technických chyb a Kunovicím se podařilo snížit na poločasových 18:11. Nástup do druhé půle zastihl hráčky Casina v nepochopitelném útlumu. Především zásluhou zkušené reprezentantky Romanové, která začala střílet jeden gól za druhým, se Kunovicím podařilo ve 44. minutě snížit na hrozivých 22:19. Po důrazné domluvě trenéra Nitky a nasazení osobní obrany na Romanovou se naštěstí domácí tým vzchopil a utkání nakonec dovedl k jasnému vítězství 33:24. 

Nejlepšími střelkyněmi v dresu Casina byly Eva Frouzová s devíti a Michala Wunschová se sedmi brankami. 

Pouhé tři dny po jasném vítězství nad Kunovicemi přivítaly házenkářky Casina Estor Cheb na domácí palubovce soupeře z nejtěžších - jednoznačného suveréna nejvyšší soutěže, pražskou Slávii. V sestavě domácích se již objevila Klára Nožičková, která se po nepříjemném zranění dokázala vrátit do hry obdivuhodně rychle. Tento fakt byl ale z pohledu domácího týmu asi jediným pozitivem na tomto duelu.

Slávistky od úvodního hvizdu na palubovce jasně kralovaly a v 10. minutě již vedly 5:1. Brankový rozdíl pak dále narůstal, takže na konci první půle, kdy na tabuli svítil stav 6:13, bylo o vítězi utkání prakticky rozhodnuto. 

Ve druhém poločase tempo zápasu značně upadlo. Trenér Slávistek postupně nechal zahrát celou lavičku, ale domácím se přesto nepodařilo hrozivý rozdíl korigovat. Hráčky Casina předvedly obrovské množství technických chyb a snad jedině Gabriela Bartusková, autorka šesti branek, dokázala se Slávistkami držet krok. 

Konečný výsledek 16:25 tak vyznívá pro domácí, po jejich bezkrevném výkonu, snad až příliš lichotivě.   


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy