2001 – Cheb: Domácí házenkářky zvítězily 22:21 (TV Západ)

Ve čtvrtém kole házenkářské extraligy hostily hráčky Casina Estor Cheb družstvo Zory Olomouc. Přestože Chebanky ve dvou posledních zápasech pod vedením nového trenéra Vratislava Nitky zvítězily, do tohoto utkání určitě v roli favoritek nevstupovaly. Hanačky totiž do Chebu přijely s vizitkou týmu, který v pěti zápasech na hřištích soupeřek neztratil ani bod.

dezinfekce

Domácí házenkářky ale do utkání vstoupily s obrovskou dávkou bojovnosti a téměř celý první poločas si udržovaly mírné vedení. Do kabin Chebanky odcházely s nejtěsnějším jednobrankovým náskokem 11:10. 

Rovněž druhý poločas začal pro hráčky Casina dobře a šest minut po jeho zahájení vedly 16:12. Poté ale Hanačky zmobilizovaly síly a v 47. minutě se dokonce dostaly do vedení 19:18. Chebanky se ale nevzdaly a vedení zpět strhly na svou stranu. V závěrečných dvou minutách, kdy měli hostující házenkářky výhodu jedné hráčky v poli navíc. Pak domácí díky taktickému držení míče uhájili těsné vítězství 22:21. 

„Začali jsme stavět devítky a začali dávat nějaké branky. Dřív jsme se v tom útoku trápili, tak aspoň takhle,“ řekl trenér Vratislav Nitka. 

Velkou zásluhu na vítězství domácích mají obě brankářky jak Lucie Krejčová, tak střídající Petra Prošková, které svým výkonem jednoznačně zastínily své olomoucké kolegyně s řadou reprezentačních zkušeností. 

„V poslední době, Lucie Krejčů, hlavně, měla vynikající čtyři zápasy. A dnes i Petra Prošková v tom konci hodně podržela,“ pochválil brankářky trenér Nitka. 

Na závěr dodejme, že nejlepšími střelkyněmi v domácím dresu byly Gabriela Bartusková s osmi a Eva Frouzová s pěti vstřelenými brankami.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy