2001 – Cheb: Domácí házenkářky prohrály s Veselím 15:21 (TV Západ)

Ve čtvrtém extraligovém kole hostily chebské házenkářky soupeřky z Veselí na Moravě. V této sezoně hráčky Casina ještě neokusily hořkost porážky a úspěšný start do soutěže chtěly potvrdit i v tomto zápase.

dezinfekce

Po třech kolech měly házenkářky Chebu i Veselí na svém kontě po pěti bodech a tak se očekával vyrovnaný boj. Domácí hráčky ale v úvodu zápasu zaspaly a brzy prohrávaly 0:4. Teprve v sedmé minutě poprvé překonala brankářku hostí Martina Frouzová. Pak ale přišel nevídaný střelecký půst. Druhou branku Casina se totiž Bartuskové podařilo vstřelit až ve 20. minutě. To už ale mělo Veselí na svém kontě 8 úspěšných zásahů. A o dalším vývoji zápasu se tak zdálo prakticky rozhodnuto.

Hra domácích se pak přeci jen poněkud zpřesnila a do konce poločasu se jim podařilo stav zkorigovat na 7:12. Vstup do druhé půle ani trochu nepřipomínal úvod dějství prvního. Když se ve 4. minutě podařilo domácím snížit na tříbrankový rozdíl 10:13, začínaly zhruba tři stovky diváků věřit v obrat.

Hru domácích pak ale opět ovládla nervozita a začaly kupit množství technických chyb. Veselí v 10. minutě znovu odskočilo na šestibrankový rozdíl, který pak až do konce zápasu s přehledem kontrolovalo. Po závěrečném hvizdu na tabuli svítil konečný výsledek 15:21. Nejlepší střelkyní v domácím dresu byla Romana Kovačíková se 6 trefami.

„Katastrofický začátek. Nevím sice, z jakého důvodu, protože soupeř z nás měl před zápasem respekt. Avšak my jsme hráli, jako bychom hráli proti mančaftu světové extratřídy. Děvčata byla nervózní či si nevěřila, nevím, naprosto z neznámých důvodů,“ řekl trenér domácích Miloslav Moulis. 

Dojem z nepovedeného zápasu s Veselím budou moci hráčky Casina napravit již 6. října, kdy hrají na hřišti jednoho z favoritů letošního ročníku extraligy olomoucké Zory.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy