2001 – Cheb: Domácí fotbalistky porazily hráčky Slavoje 2:1 (TV Západ)

V posledním domácím druholigovém utkání této sezóny hostily fotbalistky týmu SK Cheb tradičního soupeře Slavoj Chodová Planá. V tomto zápase chtěly soupeřkám oplatit podzimní těsnou prohru 2:3.

dezinfekce

Oba týmy se dobře znají ze vzájemných přípravných utkání a tak se v první půli hrál opatrný fotbal s minimem vyložených šancí. Tomu také odpovídal poločasový bezbrankový stav. Již začátek druhé půle ale přinesl radikální změnu obrazu hry. Domácí hráčky si vytvořily velký tlak a na branku Slavoje se valil jeden útok za druhým. V 16. minutě ještě Jana Moulisová velkou příležitost neproměnila, ale již o tři minuty později se podařilo Ivaně Bergrové umístěnou střelou v rozehraném rohu skórovat. 

Ve 23. minutě byly hostující hráčky blízko vyrovnání. Po přímém kopu ale zachránila již překonanou domácí brankářku Kulišákovou tyč. O chvíli později se tak potvrdilo pravidlo – nedáš, dostaneš. Po pěkné kombinační akci skórovala Jana Moulisová a zvýšila vedení domácích na 2:0. Ani poté chebské hráčky nepolevily v tlaku, ale výsledkem byla pouze neproměněná šance Martiny Slávkové po rychlém brejku a nastřelené břevno po střele Jany Moulisové.

Ve 43. minutě dostal ještě zápas nečekanou zápletku. Fotbalistkám Slavoje se totiž po ojedinělé akci podařilo snížit, ale domácí si již vítězství 2:1 po nejlepším výkonu sezony nenechali vzít.

„I když hrdý, ale vždy vidím chyby, ty budou. Máme se stále co učit. Ale hlavně ta vůle veliká po tom vítězství, a to vlastně rozhodlo,“ uvedl trenér SK Cheb Vladimír Andrusczyn. 

Tento zápas jasně potvrdil, že se domácí fotbalistky v posledních zápasech výrazně zlepšily. Jejich hra má již jasnou koncepci. Podařilo se, a to i díky zapojení nových hráček, najít vhodné typy na jednotlivé posty. Když se k tomu připočte nasazení a vůle po vítězství, je rázem na světě velmi perspektivní tým.

„Kolektiv se začíná tvořit. A to je důležité pro nás. To je vlastně nejdůležitější. Dokáží již za sebe makat, což ze začátku vůbec nebylo. Vyčítaly si chyby, nyní si naopak pomohou a již se i pochválí. Což je veliké plus,“ popsal zlepšení trenér. 

V premiérové sezoně ve druhé lize tak fotbalistky SK Cheb nakonec obsadily velice dobrou konečnou sedmou příčku.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy