2001 – Cheb: Dojde ke zprůjezdnění ulice Elišky Krásnohorské (TV Západ)

Špatná dopravní situace v chebském historickém centru je všeobecně známá. Radnice se proto rozhodla zprůjezdnit ulici Elišky Krásnohorské v těsné blízkosti hradu. Tento záměr ovšem vyvolal nesouhlasnou reakci obyvatel okolních domů, kteří naopak žádají o obnovu původního schodiště v této ulici, díky níž by měl být zachován klidný charakter této lokality.

dezinfekce

„Samozřejmě, že každá úprava, stavba či cokoliv, vždy někoho nějakým způsobem omezí. Tam jde o to, aby přínos převládl nad těmi možnými negativními dopady,“ vysvětlil starosta Václav Jakl. 

Městská Rada na svém zasedání projednala petici nespokojených nájemníků okolních domů a přislíbila, že se bude snažit jejich připomínky zohlednit. Od záměru zprůjezdnit tuto ulici ale neustoupila. Zároveň rozhodla o tom, že by zde mělo dojít k dostavbě několika domů, které v ulici Elišky Krásnohorské původně stály. 

„Dokonce jsme o tom diskutovali např. i s památkáři, kteří toto řešení doporučují a nestaví se zásadně proti a nemají ani velké nároky, aby byl zachován absolutně stejný vzhled jako byl v historii. Jim jde o zachování hlavně těch hmot, aby byly budovy ve zhruba stejném rozměru. Nekladou si nějaké velké nároky,“ dodal starosta.

Po dostavbě několika chybějících domů by mělo dojít k logickému uzavření celého dvorního traktu. O kolik domů se bude jednat i o výši nákladů na tuto akci bude jasno až po dokončení projektové dokumentace, která se v současné době začíná zpracovávat. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy