2001 – Cheb: Divadlo získá novou fasádu (TV Západ)

V průběhu letošního roku bude opravou fasády dokončena kompletní rekonstrukce chebského Západočeského divadla. Radnici se navíc na tuto akci podařilo získat významnou finanční dotaci z regionálního Programu podpory rozvoje severozápadních Čech.

dezinfekce

V loňském roce byla v okolí divadla položena nová dlažba a instalováno vhodnější osvětlení. V roce letošním se pak opravy dočká vnější plášť budovy divadla.

„Tam by se mělo dokončit provedení opravy střechy, dále by se měla provést výměna oken a celková oprava fasády,“ vyjmenoval místostarosta Pavel Vanoušek. 

Výše dotace z Programu rozvoje severozápadních Čech dosáhne padesáti procent ze skutečných nákladů na opravu fasády divadla. Ty budou upřesněny až po skončení výběrového řízení na dodavatele stavby.

„Odhadované náklady na provedení prací jsou 9 milionů korun,“ dodal místostarosta.

Město naopak neuspělo se svojí žádostí o poskytnutí příspěvku na dokončení rekonstrukce rohové budovy chebského muzea na náměstí Krále Jiřího. Tato akce, jejíž náklady se odhadují přibližně na 9 milionů korun, proto bude muset být odložena na rok 2002.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy