2001 – Cheb: Bohemia Lignum se radovalo z vítězství (TV Západ)

Dalším blokem zápasů pokračovala druhá celostátní futsalová liga. Chebský celek Bohemia Lignum, kterému momentálně patří 3. příčka v soutěži, přivítal v hale Lokomotivy Cheb mužstvo z Mladé Boleslavi a svého souseda z tabulky, 2. celek soutěže, tým Letňany Praha.

dezinfekce

Domácí družstvo Bohemia Lignum, které je jediným zástupcem Karlovarského kraje ve druhé nejvyšší domácí futsalové soutěži, se mohl v případě výhry v obou zápasech a při klopýtnutí Letňan dostat na 2. příčku ligy, která by mohla být na konci soutěže dokonce postupová. 

V prvním zápase chebský tým lehce přehrál mladoboleslavské Botafogo. Při lepší mušce se domácí mohli radovat i z podstatně vyššího vítězství než z konečných 4:0. Průběh zápasu pravdy s druhými Letňany měl dlouho vyrovnaný průběh. Poločasových 1:1 svítilo na tabuli až do 47. minuty, kdy se prosadil domácí Kamenický. Již za další 4 minuty se pak Štréblovi podařilo vsítit třetí gól do sítě vynikajícího brankáře hostí. Pražané se ale nechtěli vzdát a poté, co 9 minut před koncem odvolali brankáře, nastalo na hřišti hotové peklo. Domácí nevěděli, kam dřív skočit, ale díky obrovské bojovnosti nakonec zápas dotáhli k vítěznému konci 3:1.

„My jsme samozřejmě spokojeni. Porazili jsme druhého. Chtěli jsme se dostat před něj, abychom ho dotáhli bodově. Pak bychom měli šanci dotáhnout tu špičku, abychom hráli ligu,“ zhodnotil krátce zápas trenér Martin Speierl. 

V dalším zápase turnaje porazily Letňany suverénního lídra tabulky, družstvo Adamíček Český Krumlov 5:0. Takže pořadí na prvních třech místech tabulky zůstalo nezměněno. Chebský celek si ale zásluhou dvou výher stále udržuje naději na postup do nejvyšší soutěže. Při ekonomických potížích vedoucího Krumlova by totiž postupovou mohla být i konečná druhá příčka. 

„Samozřejmě pomýšlíme na postup. Náš cíl je dohrát ligu na druhém místě, protože není jasné, zda Krumlov bude mít zájem hrát první ligu. Je to otázka financí a haly, s čímž víme, že oni mají problémy. Takže se to snažíme dohrát na druhém místě,“ doplnil Speierl.

Při nestejném počtu odehraných zápasů lze určit rozdíly mezi týmy na čele tabulky pouze odhadem. Chebští podle něj ztrácí na druhé Letňany teoreticky pět bodů. Do konce soutěže ale sehrají ještě 10 utkání, takže závěrečný účet, zvláště připomeneme-li si jejich vítěznou sérii z poslední doby, by pro ně mohl být ještě velmi zajímavý.  


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy