2001 – Bukovany: Dvojici zlodějů pomohl chytit policejní pes (TV Západ)

V noci ze 3. na 4. ledna se vloupala dvojice pachatelů do dvanácti řadových garáží v obci Bukovany u Sokolova. Po vypáčení zámku pomocí krumpáče odcizili v jedné z garáží vozidlo Škoda 120, se kterým ale ujeli pouze 200 metrů na bývalou důlní cestu. Automobil se jim zřejmě nezdál dosti luxusní a proto ho zde zanechali a vrátili se zpět. Z další garáže poté ukradli novější bílou Škodu Favorit, se kterou odjeli.

dezinfekce

„Přestože v ostatních garážích nic neodcizili, svým jednáním způsobili majitelům škodu na zařízení za bezmála 12 tisíc korun a odcizením vozidel pak škodu přes 60 tisíc korun,“ popsala tisková mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová.

Když dvojice pachatelů ujížděla směrem na Kraslice, tak po chvíli zjistila, že je sleduje policejní vůz. Začali tedy podezřele zrychlovat, kdy se jim podařilo dojet až k obci Rotava, kde se dali na útěk lesním porostem. Na stopu byl proto nasazen policejní pes, díky němuž byli pachatelé po téměř desetikilometrovém pronásledování zadrženi. 

„Oba pachatelé byli obviněni z trestných činů krádeže a poškozování cizí věci,“ dodala Kašparová. 

Čtyřiačtyřicetiletému muži a jeho o šest let mladšímu kamarádovi, kteří již mají z porušování zákonů své zkušenosti, nyní hrozí trest odnětí svobody až na dobu tří let.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy