2000 – Sokolovsko: Tragická nehoda si vyžádala jeden mladý život (TV Západ)

Zprávy začínající zimním počasím - každoročně dochází ke zvýšení počtu dopravních nehod. Řidiči by si proto v těchto dnech měli dát pozor zejména na zhoršující se viditelnost často způsobenou mlhami a na náhlé ranní námrazy, které se tvoří hlavně při rozednívání.

dezinfekce

Již letošní první větší námraza ze dne 8. listopadu způsobila na Sokolovsku sérii vážných dopravních nehod, z nichž jedna skončila bohužel tragicky. Na silnici ze Sokolova do Kraslic totiž při srážce Škody Felicie s Renaultem Megane zemřel 14letý spolujezdec řidiče Škodovky.  

„Námrazy bych řekl, že jsou velmi nebezpečné. Potvrdilo se nám to 8. listopadu, kdy se nám staly 4 dopravní nehody. Z toho jedna byla velmi vážná, kdy přišel jeden mladý člověk o život,“ uvedl vedoucí Dopravního inspektorátu Pavel Žíha. 

Sokolovští policisté proto v těchto dnech provádí řadu dopravně-bezpečnostních akcí zaměřených především na technický stav vozidel. Silniční kontroly se hlavně soustředí na stav pneumatik a osvětlení automobilů. 

„Policie se i nadále bude věnovat kontrole vozidel, kdy se bude zaměřovat na stav pneumatik než nám napadne první sníh,“ dodal Pavel Žíha. 

I díky těmto preventivním akcím se snad podaří udržet letošní, poměrně nízký počet tragických dopravních nehod. Od počátku letošního roku zahynulo na silnicích okresu Sokolov 7 osob, což je oproti loňským 18 výrazně nižší počet. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy