2000 – Sokolov: V soutěži Zlatý erb se město umístilo na 5. místě (TV Západ)

Ve dnech 27. a 28. března proběhla v Hradci Králové mezinárodní konference na téma Informační technologie ve státní správě a samosprávě. Mj. se zde uskutečnilo vyhlášení vítězů soutěže Zlatý erb o nejlepší internetové stránky měst a obcí. Hodnotilo se několik kritérií. Např. vzhled stránek, jejich obsah či aktuálnost. Ze zhruba 70 soutěžících v kategorii měst se sokolovské stránky umístily na výborném pátém místě. Stránky města Sokolov jsou děleny do tří oddílů, a to občan, podnikatel a turista.

dezinfekce

„Takže v úseku občan může najít občan Sokolova a návštěvník především vyhlášky, zákony, nařízení pak také zápisy a usnesení zastupitelstva, městských Rad, zprávy pořádkové služby o nalezených pejscích, o vracích, informace o jednotlivých odborech. Dále tam jsou i vzory žádostí, které může občan vyplnit a pak nám odnést. Nemusí pak už chodit na městský úřad,“ vyjmenovala tisková mluvčí MÚ Sokolov Dagmar Mašková.

V oddílu podnikatel najdou zájemci např. informace o investičních zónách ve městě, o místní dopravní dostupnosti nebo demografii obyvatel. Nachází se zde rovněž databáze podnikatelů, do níž se mohou právnické či fyzické osoby zapisovat zdarma. V oddíle turista lze najít různé zajímavosti o městě. Všichni návštěvníci Sokolova jistě rovněž ocení podrobnou mapu a fotografie významných památek města. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy