2000 – Sokolov: Rozpočet města 2001 bude vyrovnaný (TV Západ)

Sokolovská městská Rada projednala na svém posledním zasedání návrh rozpočtu města Sokolov na rok 2001. Sestavován je na základě návrhů jednotlivých odborů Městského úřadu. Rada musela rozhodnout o základní otázce, a to zda-li bude rozpočet předložen zastupitelstvu ke schválení jako vyrovnaný či schodkový.

dezinfekce

„Tak, jak byl udělán návrh podle odborů – to, co by bylo zapotřebí, byl značně nevyrovnán. Schodek by byl asi 51 milionů,“ sdělil starosta Karel Černík. 

Rada se nakonec rozhodla zastupitelstvu ke schválení doporučit vyrovnaný rozpočet. Do příjmů pro příští rok  bude potřeba zapojit přebytky z letošního roku ve výši 30 milionů korun. Ty vznikly předem neplánovaným ziskem státních dotací a pozdržením některých investičních akcí. Použito bude rovněž 11 milionů z finančních rezerv města. Největší částka - přibližně 40 milionů, se ušetří díky snížení výdajů navrhovaných jednotlivými odbory. 

„Samozřejmě bylo potřeba proškrtat či říci, kde se cosi vezme,“ dodal Černík.

Např. výdaje odboru Rozvoje města byly sníženy o 14 milionů a investice do stavebních oprav některých školských zařízení o 6 milionů. Rovněž Správa sportovních zařízení, která měla v plánu rozsáhlejší opravu zimního stadionu, si bude muset vystačit s částkou o 5 milionů nižší. Městská Rada tak nakonec navrhuje ke schválení příjmy i výdaje rozpočtu města Sokolov pro rok 2001 ve výši necelých 369 milionů korun. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy