2000 – Sokolov: Radnice se nevzdává plánů na přeměnu bývalého hotelu Ohře (TV Západ)

Sokolovské radnici nevyšel záměr pronajmout k podnikatelským účelům přízemí bývalého hotelu Ohře v celku. Město se snažilo najít budoucího nájemce, který by si předplatil pronájem nebytových prostorů o rozloze tisíc metrů čtverečních na pět let dopředu, což by ho přišlo přibližně na 5 milionů korun. Radnice by mu za to nechala v rámci rekonstrukce bývalého hotelu upravit přízemí přesně podle jeho požadavků.

dezinfekce

„Nepokrytě říkám, že nám šlo o to získat nějaké peníze předem, což se nezdařilo, tak to nyní bude muset pokrýt město. Ale jistě to bude investice - je to na takovém místě, že se tam zájem předpokládat dá,“ uvedl starosta Karel Černík.

Městská Rada proto rozhodla, že se přízemí rozdělí na 4 větší univerzální nebytové prostory, které budou mít i vlastní zázemí. Těsně před ukončením stavby se vypíše výběrové řízení na budoucí nájemce a poté se prostory dobudují podle jejich požadavků. Rekonstrukci této části objektu bývalého hotelu bude pochopitelně financovat město. V ostatních podlažích by mělo vyrůst asi 40 bytových jednotek, na jejichž vybudování se bude finančně podílet stát. 

V současné době vzniká projektová dokumentace na kompletní rekonstrukci objektu a po jejím dokončení bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele stavby.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy