2000 – Sokolov: Město bude řešit problémy s romskou komunitou (TV Západ)

Neustále se zhoršující vztahy mezi romskou komunitou a obyvateli rodinných domků v sokolovské čtvrti kolem kina Alfa přinutily vedení města, aby se začalo situací města vážně zabývat. Městská Rada na svém posledním zasedání rozhodla, že v co nejkratší době svolá jednání na toto téma. Zúčastní se ho zástupci města, policie, romských iniciativ a občané žijících v této lokalitě.

dezinfekce

Možností, jak v této čtvrti zajistit klid a pořádek je několik. Od zostření dohledu ze strany státní policie přes instalaci monitorovacích kamer či rozšíření pořádkové služby o romské asistenty až po najmutí firmy, která by zde několikrát týdně uklízela. Některé z variant jsou ale pro město finančně těžko únosné. 

„Úplně nejraději bychom samozřejmě byli, kdyby se o pořádek v místě postarala jen státní policie, ale asi to bude trošku i na městě,“ řekl místostarosta Karel Jakobec. 

Obyvatelé zdejších rodinných domů si stěžují na hluk a špínu i na stále agresivnější chování romské komunity. Pro radnici je rovněž čím dál tím nákladnější údržba městských objektů v této lokalitě. Nejkřiklavějším je případ kina Alfa, jehož budova je i přes neustále se opakující investice ve velmi špatném technickém stavu. 

„Začíná to v nákladech stát příliš moc peněz to udržet ve stavu. Nehledě na to, že by se mělo zlepšovat,“ doplnil místostarosta Lubomír Novotný. 

V co nejkratší době tedy proběhne za účasti všech zainteresovaných stran jednání u kulatého stolu. Představitelé radnice ale již dnes vylučují, že by přistoupili na požadavek starousedlíků, kteří chtějí, aby od nich město vykoupilo jejich rodinné domky.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy