2000 – Sokolov, Klášterec: Dva zápasy druhé hokejové ligy (TV Západ)

Následující reportáže se týkají zápasů Play off druhé hokejové ligy mezi Sokolovem a Kláštercem. Naše kamera byla na obou zápasech a tak můžeme začít úterním utkáním v Klášterci.

dezinfekce

Domácí začali náporem a již v první minutě utkání třikrát ohrozili hostujícího brankáře. Pak se hra vyrovnala a poprvé se do kabin odcházelo za bezbrankového stavu. Do druhé třetiny nastoupili domácí s velkou chutí. Výbornou technikou a rychlým bruslením dostali soupeře pod tlak. Pak přišel klíčový okamžik celého utkání. Při vhazování ve vlastní třetině nedokázali domácí vyhodit kotouč z obranného pásma a ze skrumáže vstřelil sokolovský Sopr gól. Mužstvo Klášterec zapnulo na vyšší převodový stupeň se snahou o rychlé vyrovnání. Proti výborné defenzivě hostů se však zbytečně faulující domácí nemohli prosadit. Ve třetí třetině hosté urputně bránili vlastní modrou čáru a hrozili rychlými protiútoky. Domácí sice bojovali, avšak sokolovský brankář Kranks zůstal nepokořen. Klášterec – Sokolov 0 : 1.

K odvetnému utkání prvního kola Play off přijeli klášterečtí hokejisté na horký led do Sokolova. V páté minutě se do první vážnější situace dostali domácí střelou z blízka. Minutu na to měli příležitost klášterečtí, avšak také neproměnili. V tomto duchu se nesla celá první třetina. Začátek druhé třetiny byl plný nepřesností. Skóre v 29. minutě otevřel sokolovský Dobřemysl. Poté Klášterec převzal iniciativu. Soupeře přebruslil a dvěma góly Jehníka se ujal vedení. V závěru třetiny si Sokolov vytvořil několik příležitostí k vyrovnání. Stav však zůstal nezměněn. Po bezzubém dramatu hry čtyři na čtyři přinesla další změnu až 13. minuta třetí třetiny. Střelou od modré překonal kláštereckého Měrku Tvrdek. To byla voda na domácí tým. Byli to však hosté, kdo se o tři minuty později dostali do vedení. Po Time outu vrhl Sokolov vše do útoku, avšak po chybě ve středním pásmu inkasoval po čtvrté. Sokolov – Klášterec 2 : 4. 

O postupujícím do druhého kola Play off rozhodne sobotní utkání v Klášterci. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy