2000 – Sokolov: Do města dorazili účastníci běhu Míru (TV Západ)

Před sokolovskou radnici dorazili ve středu 21. června čeští účastníci běhu Míru. Tato nejdelší běžecká štafeta na světě se koná pravidelně od roku 1987 a je slavnostně zahajována každé dva roky před budovou OSN v New Yorku. V roce 2000 se koná lokální běh Míru v České a Slovenské republice.

dezinfekce

Pochodeň byla zažehnuta 16. května v Čierné nad Tisou u slovenské hranice s Ukrajinou. Účastníci štafety urazili během 38 dní na trase k česko-německé hranici téměř 2 tisíce km. Během této doby navštívili desítky měst a obcí. 

Součástí běhu je také rozsáhlý program pro školy a dětské domovy s názvem Team Peace. Ten se snaží inspirovat děti k nejrůznějším mírovým činnostem. Běžce proto v každém městě přicházejí povzbudit žáci místních škol, kteří účastníky štafety také kousek trasy doprovázejí. Jak jsme se dozvěděli, každý z 20 běžců  urazí denně 10 až 20 km. Ještě 21. června tak dorazila pochodeň do Chebu, který se stal posledním štafetovým městem na našem území. Následující den pak štafeta doběhla na česko-německou hranici, kde byla pochodeň předána německým účastníkům běhu.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy