2000 – Sokolov: Díky dotaci přibudou ve městě další kamery (TV Západ)

Město Sokolov se i pro letošní rok dočkalo finanční dotace z prevence kriminality Ministerstva vnitra na další rozšíření kamerového monitorovacího systému. Ministerstvo poskytne částku 1,6 milionu korun. Dalších 650 tisíc korun bude k tomuto účelu uvolněno z městského rozpočtu.

dezinfekce

Od počátku letošního roku sleduje ulice a parkoviště ve městě celkem 5 kamer, na jejichž pořízení vloni ministerstvo přispělo částkou přibližně 1,9 milionu korun. Do konce roku budou instalovány 4 nové kamery, a to např. na náměstí Budovatelů či na objektu bývalého ředitelství HDB. Umístění kamer je voleno především s ohledem k počtu spáchaných trestných činů ve sledované lokalitě.

„Tak to je vždy po důkladné poradě s Policií ČR, kde je složen tým odborníků, a s tímto týmem vždy dohodneme přesně místa - umístění kamer, zejména s ohledem na nápad trestné činnosti v dané lokalitě,“ vysvětlil manažer prevence kriminality Rudolf Volf.

Zároveň bude letos zprovozněno vyhodnocovací zařízení v monitorovacím centru na Obvodním oddělení Policie ČR.

„Vyhodnocovací zařízení je schopné jednou funkcí, která je vřazena do tohoto systému, vytvořit např. momentální fotografii z místa,“ dodal Volf.

Již nyní je jasné, že policii kamery výrazně pomáhají. V některých případech se díky nim podařilo identifikovat pachatele. Podle neověřených zpráv došlo ve sledovaných lokalitách k poklesu spáchaných trestných činů až o 50 procent. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy