2000 – Sokolov: Den IZS měl velký úspěch (TV Západ)

Minulou sobotu se na sokolovském Novém náměstí uskutečnil Den Integrovaného záchranného systému, na němž se představily všechny jeho složky. Byla zde k vidění nejrůznější technika a rovněž ukázky činnosti hasičských sborů, záchranářů a samozřejmě i městských a republikových policistů.

dezinfekce

„Sami vidíte, že je zde skútr, který se používá na pohraničním oddělení na Bublavě, jsou zde motorky, máme tady auto s radarem, takže si lidé a děti mohou v klidu prohlédnout auto, které je občas příčinou toho, že musí zaplatit i pokutu, když někde nedodrží rychlost. Potom jsme z Jesenické přehrady přivezli dva čluny, které policie používá na Jesenici,“ vyjmenovala ppor. Blažena Kašparová. 

Vrcholem zajímavého programu byla soutěž hasičských záchranných sborů, při níž jednotlivé týmy vyprošťovaly na čas posádku uvízlou v havarovaném automobilu. Možnost prakticky si vyzkoušet vystavené vybavení a techniku jednotlivých složek systému pochopitelně přivítali především dětští návštěvníci. Ti dospělí si zase například mohli odnést několik zajímavých rad, jak postupovat při ochraně svého soukromého majetku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy