2000 – Sokolov: Bývalý hotel Ohře najde nové využití (TV Západ)

Již v nejbližší době by se měl začít měnit osud ruiny bývalého hotelu Ohře v sokolovském centru. Místní radnice se totiž rozhodla tento objekt kompletně zrekonstruovat a vybudovat zde minimálně 50 bytů a v přízemí pak prostory pro podnikatelské aktivity. Město bývalý hotel, který je již od roku 1992 v důsledku nepovedené privatizace nevyužíván, odkoupil od Finančního úřadu za částku 5 milionů korun. V nejbližších týdnech proběhne architektonická soutěž, z níž by měla vzejít nová podoba opravenéh

dezinfekce

„Teď zde došlo k drobné změně, protože jsme se obrátili na Komoru architektů, aby se toho zúčastnili, dodali nám nějaké lidi do poroty atd., ale nabídli nám takové podmínky, že je to pro nás nepřijatelné. Chtěli, aby ten, kdo vyhraje architektonickou soutěž, se automaticky stal dodavatelem projektu,“ uvedl starosta města Karel Černík.

Toto řešení bylo pro členy městské rady nepřijatelné a tak zástupci Komory architektů nakonec v komisi nezasednou. Po architektonické soutěži bude vypsáno výběrové řízení na dodavatele projektu a následně i na samotného zhotovitele rekonstrukce. O tom, zda-li bude stavba zahájena ještě letos, není rozhodnuto. Termín zahájení závisí na tom, podaří-li se sokolovské radnici sehnat státní dotaci ještě v tomto či až v příštím roce.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy