2000 - Sokolov: Budoucí obchvat města nepovede přes Těšovice (TV Západ)

Sokolovská radnice se nevzdává myšlenky na vybudování obchvatu města. Přestože původně plánovaná varianta vedoucí přes Těšovice nebude kvůli nesouhlasnému stanovisku této obce realizována. Připraveny jsou další dvě studie alternativních tras.

dezinfekce

Původně plánovanou variantu obchvatu, která již byla zanesena do územního plánu, měla nahradit západní trasa. Nevýhodou tohoto řešení jsou však velmi vysoké náklady na jeho realizaci. V nedávné době proto do hry vstoupila severovýchodní trasa obchvatu, která by ze dvou třetin kopírovala původně zamýšlenou variantu přes Těšovice. Tato trasa by rovněž mohla využít některé stávající komunikace jako např. novou silnici přes pískovnu u Královského Poříčí. 

„Ale v podstatě se Rada shodla na tom, že zatím nejsme schopni zastupitelstvu předložit něco, co by se opravdu dalo nazvat projektem. Tzn., aby tam byl harmonogram a další postup. Čili to bude asi případ jednoho z těch projektů, kde budeme zastupitelstvo pouze informovat o postupu prací, ale nebudeme schopni mu ho předložit jako projekt, kde by byly již nějaké pevné termíny a který by se dal realizovat,“ řekl starosta Karel Černík. 

Městu se již podařilo získat 5 milionů korun z globálního plánu revitalizace na vypracování projektové dokumentace budoucího obchvatu. Se začátkem vlastní výstavby lze přesto počítat nejdříve za dva roky. Podmínkou je ovšem získání významné dotace ze státní kasy. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy