2000 – Selb: Společná výstava má sblížit lidi z obou stran hranice (TV Západ)

V neděli 26. března byla v sousedním německém Selbu v tamním divadle vernisáží zahájena společná výstava českých a německých autorů.

dezinfekce

„A tak doufám, že tento večer a výstava celá může pomoci prohlubovat tento zájem o přátelství mezi Čechy a Němci. Přeji vám mnoho radosti dnes večer,“ uvedla vernisáž spoluautorka výstavy Heidi Goller.

Tato výstava by měla napomoci ke sbližování lidí z obou stran hranice, protože podle jejich autorů se právě pomocí umění nejlépe překonávají vzájemné křivdy.

„Již před dvěma roky jsme pojali myšlenku uspořádat k výročí milénia nějakou větší výstavu. Řekli jsme si, že ze Selbu je to přibližně stejně daleko do Mnichova, Frankfurtu, Berlína a Prahy a proto zde uspořádáme výstavu umělců z těchto měst. Dále jsme ještě pozvali Hanu Šátkovou z Pardubic, protože právě Pardubice jsou partnerským městem Selbu v České republice. Výsledkem této snahy je dnes zahájená výstava,“ popsal autor projektu Hans Joachim Goller.

Kromě již zmíněné Hany Šátkové je z českých autorů na výstavě zastoupen pražský malíř Pavel Roučka. Německou stranu zastupují např. Carol Florianty nebo fotograf Klaus von Grafon. Tato výstava potrvá až do 30. dubna letošního roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy