2000 – Marktredwitz: Starostka města převzala čestnou plaketu (TV Západ)

V sobotu 15. července proběhlo v historických prostorách radnice bavorského města Marktredwitz slavnostní předávání čestné plakety, kterou tuto město obdrželo od Rady Evropy. Tato plaketa je symbolickým oceněním snahy při rozvoji myšlenky evropského sjednocení.

dezinfekce

Rozhodující pro udělení plakety byla především aktivita místních občanů v rámci rozvíjení kontaktů s partnerskými městy po celé Evropě a významná role Marktredwitzu v činnosti česko-německého příhraničního Euroregionu Egrensis. Právě tento Euroregion je již deset let symbolem pro úsilí po obnovení normálních partnerských vztahů mezi občany z obou stran hranice.   

„Po dlouhá staletí byla naše města Cheb a Marktredwitz velmi úzce spojena. Teprve dramatické události 20. století způsobily přetrhání tradičních historických vazeb, násilné rozdělení našeho regionu a v Chebu téměř kompletní výměnu obyvatel a dlouhá desetiletí nesvobody a izolace,“ uvedl starosta města Cheb Václav Jakl. 

Evropská plaketa, kterou starostce Marktredwitz Birgit Seelbinder předal zástupce Turecka v Radě Evropy, je druhým největším evropským oceněním a obdrží jí pouze deset měst a obcí v celé Evropě. Pro Marktredwitz nebyl ovšem tento slavnostní akt žádnou premiérou. Již v roce 1993 město obdrželo evropský diplom za rozvoj myšlenky sjednocení Evropy a o dva roky později pak čestnou vlajku Rady Evropy.  

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy