2000 – Hatzenreuth: Chebská galerie měla s výstavou akvarelů úspěch (TV Západ)

Chebská galerie Růžový kopeček společně s ženským klubem Dorffrauen z Hatzenreuthu uspořádali ve stejnojmenné obci ležící v těsné blízkosti českoněmecké hranice výstavu akvarelů nazvanou Venkovská krajina. Své obrazy zde prezentovali chebský výtvarník Emanuel Mituník a ruský malíř Michail Jevstafjev. Mimo to zde byla vystavena drobná dílka členek místního ženského klubu.

dezinfekce

„My se v klubu zabýváme různými ručními pracemi. Vyrábíme např. umělecké předměty ze sena, jako věnce či zvířátka. V poslední době jsme rovněž začali s různými druhy potisku na látky. Některá naše dílka můžete vidět i na této výstavě. Dále jedna z našich členek píše divadelní hry. Proto zde vznikl divadelní kroužek, kam pravidelně dochází 13 místních dětí,“ sdělila za Dorffrauen Hatzenreuth Jean Rustler. 

Organizátoři této akce ve spolupráci s výtvarníky z chebského regionu pro místní připravili ukázky nejrůznějších malířských technik. Zájemci si rovněž mohli nechat zhotovit vlastní portrét. Akce vzbudila velký zájem. Postupně se zde vystřídali snad všichni z 80 stálých obyvatel Hatzenreuthu. 

Členky ženského klubu proto nevyloučily, že jejich další aktivitou bude založení výtvarného kroužku. O tom, že to není špatný nápad, svědčilo plátno s vyobrazením nedaleké hrozňatovské lorety, které společně namalovali za asistence profesionálních výtvarníků obyvatelé této vesničky.   

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy