2000 – Františkovy Lázně: Ve městě opět trénuje Sparta (TV Západ)

Do 19. února, kdy začne jarní část fotbalové ligy, je daleko, ale již 3. ledna se začalo naplno trénovat téměř ve všech týmech. Loňský mistr, pražská Sparta, si za své místo zimní přípravy již téměř tradičně vybrala fotbalový areál ve Františkových Lázních. Úvodní část přípravy je zaměřena především na získání fyzické kondice, čemuž odpovídá i denní program.

dezinfekce

„Vstáváme v sedm hodin ráno, v 07:15 máme 20minutový výběh, potom je v 8 hodin snídaně. V 10 hodin je první fáze kondičního tréninku, která je zaměřena na běhání. Ve 12:00 hodin je oběd a odpočinek. Ve čtvrt na tři je druhá fáze, která je spíše zaměřena na techniku s balónem, ale je tam stále zátěž na fyzickou kondici. Pak je večeře a regenerace v lázních - před večeří a po večeři ve 20 hodin je poslední fáze, kdy jsme rozděleni na dvě skupiny. První skupina je v posilovně a druhá je na aerobiku,“ popsal trenér Ivan Hašek.

Příprava loňského mistra bude pokračovat v rakouském Seefeldu a před začátkem ligy odletí Sparťané za kvalitními terény do vzdáleného Dubaje. Ve výpravě ve Františkových Lázních chyběli tři marodi. Zraněná kolena doma léčí Labant s Procházkou a Vlastimila Svobodu čeká rehabilitace přetržené achilovky. Novou tváří je naopak brankář Blažek z Bohemians. 

„Brankáře máme nového, takže jeden hráč do středu pole, jeden do útoku a jeden hráč do obrany,“ dodal trenér. 

Mezitím se Spartě podařilo sehnat dvě kvalitní posily. Z Českých Budějovic přišel obránce Roman Lengyel, člen reprezentačního týmu do 21 let, a ze španělského druholigového CD Tenerife přestoupil bývalý reprezentant Pavel Hapal. I z tohoto důvodu je jasným cílem pro jaro obhajoba ligového titulu. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy