2000 – Františkovy Lázně: Na soustředění dorazila Slávie (TV Západ)

Františkovy Lázně se v posledních letech staly vyhledávaným střediskem pro fotbalová soustředění nejen našich špičkových, ale i zahraničních týmů. Od 13. do 17. června zde pobývala výprava pražské Slávie. Jako další zamíří na západ Čech i letošní mistr Sparta Praha a loňský účastník poháru UEFA Vojvodina Novi Sad.

dezinfekce

Vše začalo v roce 1996, kdy se zde připravovala česká reprezentace pod vedením Dušana Uhrina na Mistrovství Evropy v Anglii. Hned po mistrovství do lázeňského městečka zamířilo italské Lazio Řím s tehdy novou posilou Pavlem Nedvědem. Františkovy Lázně totiž nabízejí vše, co fotbalový klub ke své přípravě potřebuje. Především kvalitní ubytovací kapacity, FIT centra, ideální tréninkové možnosti a především špičkovou regeneraci v místních lázních. 

Slávisté dorazili na soustředění s úzkým kádrem třinácti fotbalistů. Hráči reprezentační jednadvacítky a Ivo Ulich s Radkem Černým mají totiž ještě dovolenou a v týmu scházeli i Pavel Horváth s Petrem Vlčkem, kteří byli s reprezentací na evropském šampionátu a jejichž další setrvání ve Slávii je velmi nejisté. Slávisté se během pětidenního pobytu zaměřili především na získávání fyzické kondice. V průběhu soustředění se hrál rovněž první přípravný zápas s ligovým Chmelem Blšany a ve velmi kombinované sestavě podlehli vysoko 0:5. 

„Tyto přípravné zápasy slouží opravdu k přípravě. My jsme k tomu nepřistoupili tak a bez výmluvy, jaké hráče jsme zde měli či neměli, nepřistoupili jsme k tomu, jak jsme přistoupit měli anebo jak přistoupili Blšany. Ale na druhou stranu je vidět, že ačkoliv je to přípravné utkání, tak přeci jen hráči mají na sobě červenobílý dres. Prohrát mohou, ale neměli by prohrávat takhle,“ řekl trenér Slávie Praha František Cipro. 

Fotbalovým příznivcům připomínáme, že již v pondělí 26. června dorazí do Františkových Lázní pražská Sparta a Vojvodina Novi Sad přijede na týdenní pobyt 23. července. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy