2000 – Cheb: Zahradní výstava poprvé opustí hranice Německa (TV Západ)

Cheb společně s bavorským městem Marktredwitz uspořádají v roce 2006 zahradní výstavu, která má u našich západních sousedů mnohaletou tradici. Výběrová komise složená ze zástupců bavorských ministerstev a představitelů pořádající organizace tak rozhodla o tom, že výstava vůbec poprvé ve své historii opustí hranice Německa.

dezinfekce

„Je to pilotní projekt. Na německé straně neznají, že by výstava měla přeshraniční dopad. To zatím neumějí. Ale tento argument zvítězil,“ sdělil Václav Jakl. 

Centrem chebské části výstavy se stane v současnosti poměrně zanedbané Poohří, o jehož revitalizaci se již delší dobu hovoří. V příštím roce má být vypracována studie obnovy této chebské části a v roce následujícím  by tak mohly být zahájeny přípravné práce potřebné pro pořádání výstavy v roce 2006. Podstatné změny se ale nedotknou pouze Poohří, jelikož zahradní výstava má nepoměrně širší charakter než napovídá její název. 

„Zde se jedná ale i o možné úpravy, které mají dosah i do města, říčního toku či do úprav parků, cyklostezky apod. Úpravy jsou možné a dotknou se celého města,“ poznamenal ještě starosta. 

Největším problémem se tak v současnosti jeví zajištění financování české části výstavy. Náklady na její uspořádání totiž mnohonásobně přesáhnou možnosti samotného Chebu. Proto bude potřeba zajistit i další zdroje prostředků včetně fondů Evropské unie a dotací českého Ministerstva životního prostředí. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy