2000 – Cheb: Vyhláška proti prostituci postihuje i zákazníky (TV Západ)

Od nového roku platí v Chebu nová vyhláška, kterou se na celém území města zakazuje jak nabízení sexuálních služeb, tak jejich vyhledávání. Znamená to, že za její porušení budou postihovány prostitutky v ulicích města, ale v celé České republice vůbec poprvé i jejich klienti.

dezinfekce

„Budou dostávat tyto letáčky, které mám zrovna v ruce. Letáček je psán v češtině a němčině. Strážník se bude snažit dotáhnout přestupek do konce. Jedná se o to, že každý případ je jiný a budeme se muset s vyhláškou naučit pracovat,“ uvedl velitel MP Cheb Ladislav Svobodník. 

Dvojjazyčné letáky upozorňující na existenci nové vyhlášky a na možnost postihu klientů pouličních prostitutek se objevily rovněž na všech hraničních přechodech na okrese Cheb. S ukládáním pokut se počítá až po uplynutí tří až čtyř týdnů. Do té doby obdrží chycení klienti jen zmíněný letáček a budou rovněž zaneseni do evidence městských strážníků. 

„Podle mého soudu němečtí turisté, když budou vědět, že za to mohou být postiženi, nyní hovořím o německých turistech, protože, jak se mi dostaly informace, i v německém tisku proběhla zpráva o chebské vyhlášce, a ta zpráva by se mohla takových lidí citelně dotknout, protože ve správním řízení mohou dostat až  30tisícovou pokutu. Takže si myslím, že se budou snažit se chovat v souladu s vyhláškou města Chebu a budou opatrnější,“ dodal Svobodník. 

Cílovým stavem by mělo být vytlačení pouličních prostitutek za hranice města Cheb či do příslušných nočních podniků. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy