2000 – Cheb: V Galerii G4 vystavují Padělané fotografie (TV Západ)

Od pátého května probíhá v chebské galerii G4 netypická výstava nazvaná Padělané fotografie. Na této výstavě totiž nejsou prezentovány samotné fotky, ale výtvarná díla vzniklá podle nich. Jsou zde zastoupeny téměř všechny výtvarné techniky – od klasických obrazů, sádrových reliéfů a výšivek přes grafické techniky jako linoryt či sítotisk až po různé malé instalace.

dezinfekce

„Mě baví vlastně trochu ten návrat k realistické podobě světa. Tyto věci tomu odpovídají. Fascinuje mě to, protože klasický malovaný obraz, např. olej na plátně, člověk určitě vnímá jinak než fotografii a tyto dva obory - fotografie či technický obraz a ten klasický tradiční ikonický obraz se navzájem ovlivňují,“ uvedl kurátor výstavy Radek Wohlmuth.

Na výstavě jsou představena díla, která vznikla od roku 1995 do současnosti, jejichž autory jsou tři různé generace výtvarníků. 

„Zde vystavuje Jiří David, který je profesorem na Akademii výtvarných umění, v ateliéru vizuální komunikace. Pak je zde generace čerstvých absolventů, jako např. Vítek Soukup, Milena Olivová. A potom je zde generace, která ještě studuje. Většinou jsou to lidé z Akademie výtvarných umění nebo z Vysoké školy umělecko-průmyslové v Praze, tzn., lidé, kteří jsou od sebe vzdáleni např. 20 let věkem,“ dodal Wohlmuth.

Tato zajímavá výstava bude probíhat až do 27. května tohoto roku. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy